En intensiv politisk thriller för vuxna

“Secret Hitler” är ett sällskapsspel för 5–10 spelare, där deltagarna delas upp i två hemliga lag: liberalerna och fascisterna. Spelet utspelar sig i Tyskland under mellankrigstiden, och målet är att antingen installera Adolf Hitler som ledare eller stoppa honom. Det är en intensiv politisk thriller som kräver taktiskt tänkande och samarbete.

När jag först öppnade spelets snyggt designade förpackning, blev jag imponerad av kvaliteten på korten och spelmaterialet. Reglerna var tydliga och lättförståeliga, vilket gjorde det enkelt att komma igång. Vi samlade familjen runt köksbordet och började vår första omgång.

Spelet är uppdelat i omgångar, där spelarna väljer en president och en rättvisa som arbetar tillsammans för att skapa lag från en slumpmässig kortlek. Om regeringen antar en fascistisk lag måste spelarna försöka reda ut om de har blivit förrådda eller bara haft otur. Det andra laget, fascisterna, har också regeringsbefogenheter som de använder för att skapa kaos.

“Secret Hitler” är fylld av spänning och strategi. Varje val känns avgörande, och misstänksamheten växer när vi försöker avslöja varandras lojaliteter. Det är som att vara en del av en politisk thriller där varje drag kan förändra spelets utfall.

Efter flera omgångar av “Secret Hitler” kan jag säga att det är ett spel som verkligen engagerar. Det är inte bara ett kortspel – det är en upplevelse som får oss att tänka, diskutera och skratta tillsammans. Om du letar efter ett sätt att utmana din familj och vänner på ett unikt sätt, rekommenderar jag starkt “Secret Hitler”.
Se fler spel på Fyndiq.se

 

Du kanske även gillar..