ett pangrecept kreerat av Instagramkontot @freddevidgrillen helgen till ära? Surdegsbröd, grillade tigerräkor, aioli och mangosalsa. Recept nedan. Tigerräkorna: 14 råa tigerräkor, 2 lime, 1 röd chili, 2 vitlöksklyftor, 1 dl, persilja, 1 del olivolja, 1 nypa socker, salt, svartpeppar. Pressa vitlöken i en skål, finhacka chilin och persiljan. Blanda med olivolja, pressad lime och socker. Smaka av med salt och peppar. Lägg i de tinade räkorna och rör runt. Låt… de stå och dra i 1-2 timmar. Trä på spett. Grilla över direkt värme 2-3 minuter per sida. Pensla på marinaden efter vändning. Aioli: 2 äggulor, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vinäger, 1,5 dl rapsolja, 2 vitlöksklyftor, salt. Blanda ihop äggulorna, dijonsenap och vinäger. Mixa med stavmixer, droppa försiktigt i oljan med jämn stråle medan du kör med mixern. När den har en fin konsistens pressar du i 2 vitlöksklyftor. Blanda runt, smaka av med salt. Mangosalsa:2 dl mango, fryst funkar bra, 1 lime, 1/2 röd chili, 1 dl persilja, 1/2 rödlök, salt och svartpeppar. Hacka mangon i lagom stora bitar. Blanda ner i en skål med finhackad persilja, chili och rödlök. Press i lime. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå och dra. Surdegsbröd lät jag gå en stund på grillen. Efter vändning la jag på en skiva Pepper Jack ost så den fick smälta lite. Montering: Bröd med osten, aioli, ruccola, räkorna, aioli, bröd. Lägg upp snyggt på en tallrik med mangosalsa och njut. Smaklig måltid. Visa mer
Se mer från Se mer från Weber