hos många av oss. De tänkte därför dela med dem av ett superenkelt recept på lax som du sedan kan servera med vilket somrigt tillbehör du vill nu när den varmare grillsäsongen äntligen är här. Vilket grillat tillbehör serverar du helst till en grillad lax? Portioner: 4 Utrustning: Plancha, Weber GBS-stekfat eller någon annan gjutjärnspanna…. Ingredienser: • 4 laxfiléer med skinn • Olivolja • Flingsalt • Färskmald svartpeppar • 1/2 citron skuren i fyra bitar Så här gör du: Torka av laxen med lite hushållspapper. Pensla generöst med olivolja, och krydda med salt och svartpeppar. Skär upp citronen. Vid grillen: Förbered grillen för tillagning på direktvärme. Temperaturen ska ligga runt 200 grader. Glöm inte att förvärma planchan eller pannan innan du börjar tillaga laxen. Börja med att steka laxen med köttsidan mot pannan. Lägg på locket, och låt fisken få en fin yta innan du vänder. Det tar cirka 3 minuter. Om det känns som att fisken fastnat, så låt den gå någon minut till. Tillaga sedan laxen tills den når en temperatur runt 47 grader. Servera sedan med färsk citron och förslagsvis kokt färskpotatis och en god, kall sås. Smaklig måltid!
Se mer från Weber Sverige