Helgtips! Frasigt bröd i

stekgryta! Kom ihåg att förvärma grytan i grillen för extra frasig skorpa. Bonustips! Med Weber Connect sköter sig brödet själv och du kan hålla koll på gräddningen när du är inomhus i värmen. FRASIGT BRÖD I STEKGRYTA Ingredienser: 300 g rågmjöl… 200 g vetemjöl Cirka 100 g surdeg 1⁄2 tärning färsk jäst eller 1⁄2 paket torrjäst (21 g) 15 g salt 1 msk honung 1–2 msk brödkrydda eller kryddor som koriander, fänkål, kummin, anisfrö och muskot 250 ml vatten 1 potatis, kokt, pressad och kyld Gör såhär: Knåda alla ingredienser till en slät deg och låt den vila i 15 min. Vik samman degen och lägg den i en bakkorg och låt den vila i ytterligare 20 min. Under tiden förvärmer du grillen till 230 °C, förvärm stekgrytan i 5 minuter. Lägg ner degen i stekgrytan och lägg på locket. Baka degen i cirka 45–60 min, sätt i en temperaturgivare i degen – låt den stå tills temperaturen är 90 °C. Under de sista minuterna tar du av locket på stekgrytan så att ånga kan rymma och du får en knaprig skorpa. Visa mer

Se mer från Se mer från Weber

Du kanske även gillar..