stekgryta! Kom ihåg att förvärma grytan i grillen för extra frasig skorpa. Bonustips! Med Weber Connect sköter sig brödet själv och du kan hålla koll på gräddningen när du är inomhus i värmen. FRASIGT BRÖD I STEKGRYTA Ingredienser: 300 g rågmjöl… 200 g vetemjöl Cirka 100 g surdeg 1⁄2 tärning färsk jäst eller 1⁄2 paket torrjäst (21 g) 15 g salt 1 msk honung 1–2 msk brödkrydda eller kryddor som koriander, fänkål, kummin, anisfrö och muskot 250 ml vatten 1 potatis, kokt, pressad och kyld Gör såhär: Knåda alla ingredienser till en slät deg och låt den vila i 15 min. Vik samman degen och lägg den i en bakkorg och låt den vila i ytterligare 20 min. Under tiden förvärmer du grillen till 230 °C, förvärm stekgrytan i 5 minuter. Lägg ner degen i stekgrytan och lägg på locket. Baka degen i cirka 45–60 min, sätt i en temperaturgivare i degen – låt den stå tills temperaturen är 90 °C. Under de sista minuterna tar du av locket på stekgrytan så att ånga kan rymma och du får en knaprig skorpa. Visa mer
Se mer från Se mer från Weber