en Pasta Bolognese toppad med riven parmesanost, som självklart är tillagad på grillen. Vad lagar du för att starta grillveckan på bästa sätt? Recept: @freddevidgrillen Det här behöver du för din Pasta Bolognese:… • 700g kalvfärs (eller vegetariskt alternernativ) • 2 burkar krossade tomater • 1 stor lök, finhackad • 2 vitlökar • 2 dl rödvin • 1 tärning köttbuljong (eller grönsaksbuljong) • 1 dl chilisås • 2 tsk sambal olek (för lite hetta) • Olivolja • Salt & peppar • Färsk pasta • Parmesan Så här gör du: Hacka lök, och vitlök. Preppa alla andra ingredienser och ta med dom ut till grillen så att du slipper springa mellan grillen och köket. Vid grillen: Förbered grillen för indirekt värme på 200 grader. Grytan som användes här är Webers wok, men det går även bra med någon annan typ av gjutjärnskärl. Värm upp grytan, och fräs upp löken tillsammans med vitlöken. Tillsätt sedan färsen, och låt den tillagas en stund. Tillsätt sedan krossade tomater, chilisås, rödvin, buljong, salt och peppar. Låt puttra i 30 min. Koka pastan när köttfärssåsen börjar bli färdig. Servera och toppa med färsk basilika och riven parmesan. Smaklig måltid!
Se mer från Weber Sverige