en klassisk hemmagjord cheeseburgare. Idag delar de med dem av ett recept på favoriten som aldrig går ur tiden. Vilka tillbehör brukar du skoja till din cheeseburgare med? Burgare: • 500 g nötfärs (20 % fett) • 1 ½ tsk Worcestershire-sås… • 1 ½ tsk havssalt • 1 färskmald svartpeppar Tillbehör: • 4 hamburgerbröd • 3 msk osaltat smör, rumstempererat • 4 tunna skivor cheddarost • Några blad isbergssallad • 8 skivor mogen tomat • Ketchup • Ättiksgurka Så här gör du.. I köket: Blanda samman ingredienserna till burgarna. Forma till fyra lika stora burgare, utan att arbeta köttet allt för mycket så att de inte blir för kompakta. Med tummen gör du sedan en liten inbuktning i varje burgare för att förebygga att de tappar formen under tillagningen. Lägg i kylen tills det är dags att grilla. Vid grillen: Förbered grillen för tillagning på direktvärme. Temperaturen ska vara runt 200 grader. Borsta grillgallret. Grilla burgarna över direktvärme med locket stängt tills de når en temperatur av 70 grader. Det tar 8-10 minuter. Lägg på osten den sista minuten av tillagning. Bred smör på brödets snittytor och tillaga i 30-60 sekunder. Montera sedan dina burgare med valfria tillbehör. Ett tips är att bre dressingar direkt på brödet för att undvika kladd. Servera, ät och njut!
Se mer från Se mer från Weber