vill testa på en ny typ av pizza? Här kommer ett recept på en pizza blanco toppad med bacon, brynt vitlök, ricotta, pecorino och mozzarella. Vilken ovanlig pizzatopping vill du tipsa dem om?✨ Ingredienser: • Deg till två pizzor • Mjöl för utbakning… Fyllning: • 8 skivor bacon • 10 klyftor vitlök, skivad fint • 2,5 dl ricotta • ½ dl riven Pecorino Romano-ost • 5 dl riven mozzarella • 5 dl ruccola Så här gör du: Stek baconen krispig. Antingen över direkt värme på grillen eller i en stekpanna på spisen. Låt den sedan torka på hushållspapper när den är klar. Lägg i vitlöken i det varma baconfettet, men plocka av pannan från värmen. Fettet ska bara lätt bryna vitlöken. Rör under tiden. Fiska upp vitlöken efter två minuter. Smula sönder baconen. Blanda ricotta- och pecorino-osten i en stor skål. Baka ut pizzadegen på en mjölad yta. Varje pizza bör ha en diameter på ungefär 30 cm. Lägg den utbakade degen på bakplåten, eller ett bakplåtspapper. Fördela ostblandningen på de båda pizzorna, men lämna en kant på 2 cm. Toppa även med mozzarellan, vitlöken och bacon. Vid grillen: Förbered grillen för indirekt värme, på hög temperatur. När pizzan ska bakas bör den vara runt 300 grader. Om du steker baconen på grillen så är det bra om den är aningen svalare, så att du inte riskerar att bränna fettet eller vitlöken. Placera pizzastenen i grillen och låt den bli varm. Det tar ungefär tio minuter. Tillaga pizzorna i cirka 9-11 minuter. Håll koll så att botten inte bränner. Rotera pizzan en gång under tillagningen. När pizzorna är klara skär du upp dem i behändiga bitar, och toppar med den färska ruccolan. Smaklig måltid!
Se mer från Weber Sverige